Sıkça Sorulan Sorular

  1. SORU: Birden fazla dalda yarışmaya katılabilir miyim?

    CEVAP:

    Öğrenciler, yarışmaya kişi ve grup olarak, her kategori için farklı eserle katılabilir. Aynı eserin tamamı veya parçaları ile birden fazla dalda başvuru yapılamaz.

  2. SORU: TRT’nin düzenlediği Geleceğin İletişimcileri yarışmasına geçen yıl katıldım ama ödül alamadım. Yarışmaya bu yıl katılabilir miyim?

    CEVAP:

    Yeni bir eserle katılabilirsiniz. Geçen yıl ödül almış olsanız bile bu yılki yarışmaya yeni bir eserle katılabilirsiniz. Önceki yıllarda ödül aldığınız eserle bu yılki yarışmaya katılamazsınız. Daha önce ödül alamayan öğrenciler de, bu yılki yarışmaya yeni bir eserle katılabilirler.

  3. SORU: Başvuru formundaki sınıf alanına bitirdiğim sınıfı mı, yoksa önümüzdeki dönem okuyacağım sınıfı mı yazacağım?

    CEVAP:

    Bitirdiğiniz sınıfınız yazılmalı.

  4. SORU: Daha önce Youtube veya benzeri bir platformda yayınladığım (yayınlanmış) bir eserimle (program ya da haber) yarışmaya katılabilir miyim?

    CEVAP:

    Yarışmanın yapıldığı eğitim dönemi içinde hazırlanarak yayınlanmış eserinizle katılabilirsiniz.

  5. SORU: En fazla kaç kişi ile yarışmaya katılabiliyoruz?

    CEVAP:

    Proje ekibi en fazla 3 (üç) kişiden oluşabilir.

  6. SORU: Başka bir alanda üniversite bitirip iletişim fakültesinde master, doktora veya yüksek lisans yapmakta olanlar yarışmaya katılabilirler mi?

    CEVAP:

    Yarışmaya sadece lisans öğrencileri katılabilir.

  7. SORU: Açık Öğretim Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisiyim. Yarışmaya katılabilir miyim?

    CEVAP:

    Evet katılabilirsiniz.

  8. SORU: Yarışmada dereceye giren eserimi TRT yayınlayabilir mi? Yayınladığı takdirde bana bir telif ücreti ödeyecek mi?

    CEVAP:

    TRT eserinizi, hiçbir ücret ödemeksizin, tüm yayın mecralarında (Radyo, Televizyon, internet, dergi ve sosyal paylaşım mecraları) istediği kadar yayınlama hakkına sahiptir.

  9. SORU: Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Fotoğrafçılık bölümünde okuyorum. Yarışmaya katılabilir miyim?

    CEVAP:

    Evet katılabilirsiniz. İletişim fakülteleri öğrencileri veya iletişim alanında eğitim gören tüm öğrenciler katılabilir.

  10. SORU: Proje grubumuzda İletişim alanında eğitim almayan arkadaşımız var. Bu arkadaşımız yarışmaya katılabilir mi?

    CEVAP:

    İletişim alanında eğitim görmeyen hiçbir öğrenci yarışmaya bireysel ya da proje ekibinde katılamaz.

  11. SORU: Eserimle bu yıl başka bir yarışmada dereceye girdim. Aynı eserle bu yarışmaya katılabilir miyim?

    CEVAP:

    Yarışmanın yapıldığı döneme ait eserle başka bir yarışmaya katılmış olsanız da katılabilirsiniz. Ancak, bu katılım, eserin TRT yayın mecralarında gösterimine engel teşkil etmemelidir.

  12. SORU: Başka bir yarışmada dereceye girmeyen eserimde ufak değişiklikler yaptıktan sonra bu eserle yarışmaya katılabilir miyim?

    CEVAP:

    Katılabilirsiniz.

  13. SORU: Yarışmada dereceye girenlere TRT’de staj ve iş imkânı sağlanacak mı?

    CEVAP: Hayır.

  14. SORU: Para ödülü ve ödül heykeli proje ekibinde yer alan herkese ayrı ayrı mı verilecek?

    CEVAP:

    Para ödülü ve ödül heykeli proje ekibine ayrı ayrı verilmez. Proje ekibinin tümüne tek para ödülü ve ödül heykeli verilir.

  15. SORU: Ödül törenine davet edildiğimiz takdirde törene yakınlarımızla veya hocalarımızla gelebilir miyiz? Yanımızda gelen yakınlarımızın masraflarına TRT katkıda bulunacak mı?

    CEVAP:

    TRT dereceye giren yarışmacı dışında hiçbir kimsenin ulaşım, konaklama vb. harcamalarına katkıda bulunmaz. Bu giderler kendilerince karşılandığı takdirde yakınlarınız ve hocalarınızla ödül törenine katılabilirsiniz.

  16. SORU: Yarışmaya katılım ücretli mi?

    CEVAP:

    Yarışmaya katılım ücretsizdir.

  17. SORU: Ön lisans öğrencisiyim yarışmaya katılabilir miyim?

    CEVAP:

    Yarışmaya iletişim alanında öğrenim gören lisans öğrencileri katılabilir. Ön lisans öğrencileri, TRT Yönetim Kurulu üyeleri, jüri üyeleri ile yarışmada görev alan personelin 1. Derece yakınları ve TRT personeli yarışmaya katılamaz.

  18. SORU: Yarışmada konu kısıtlaması var mı? Hangi eserler değerlendirmeye alınmaz?

    CEVAP:

    Türkiye Cumhuriyeti’nin yayıncılıkla ilgili yürürlükteki yasaları ile Avrupa Sınır Ötesi Televizyon Yayıncılığı Sözleşmesine aykırı eserler ve herhangi bir ulusa, ülkeye, dine hakaret eden veya propaganda niteliği taşıyan, şiddeti, savaşı, uyuşturucu kullanımını destekleyen, her türlü fanatizmi öven eserler ile reklam unsuru taşıyan eserler yarışmaya katılamaz. Katılım halinde değerlendirmeye alınmazlar.

  19. Diğer sorularınız için geleceginiletisimcileri@trt.net.tr